שימוש בכרטיס אשראי של חבר כדי לקבל הטבות

1. האם מותר לי לקחת מחבר כרטיס אשראי "יש" כדי לקבל הטבות שמקבלים מחזיקי הכרטיס.
2. האם מותר לבעל הכרטיס לתת את הכרטיס ע"מ שהוא יקבל את ההטבות שמקבלים על כל קניה, (שבעצם לא הוא קנה, אלא חברו).

תשובה:

שלום רב,

אם לא כתוב הגבלה שאסור להעביר, לכאורה מותר, שהרי גם בכך מרוויחה הרשת שאדם שיש לו כרטיס ייתן גם לחבריו לקנות אצלם. אבל עדיף לשאול את הקופאי ולא להסתמך על השערות. יש סמכות לקופאי להרשות דבר פעוט כזה לפי שיקול דעתו.
מותר גם לבעל הכרטיס לבקש את ההטבה, כיון שהרשת אינה מגבילה שאסור להעביר את ההטבות לאחרים.