לתבוע את משרד הבטחון בבית משפט

שלום לכבוד הרב,
שאלתי היא כזאת, האם מותר לי לתבוע את משרד הביטחון להכרת זכות כנכה אם אני סבור שנפגעתי באופן מסויים במהלך שירותי הצבאי. כי על פי ההלכה לפי מה שהבנתי אסור ללכת לבתי משפט שלא דנים על פי דין תורה. מה ההלכה אומרת במצב כזה?

תשובה:

שלום רב,

את משרד הבטחון וכן כל רשות אחרת ניתן לתבוע בבית משפט ללא היתר בית דין, כיון שהם מסרבים לדון בדין תורה וגם אין להם אפשרות חוקית לחתום על הסכם בוררות לפי דין תורה.