סתימת פתח על ידי מדפים

האם מותר לנעול דלת של חדר ולשים מאחורי הדלת מקיר לקיר מדפים [לא ארון סתום] באופן שאין אפשרות לפתוח את הדלת כי המדפים מפריעים. האם יש בזה משום צוואת רבי יהודה החסיד לא לסתום דלת או אולי יש בזה מקום להחמיר?

תשובה

אם המדפים בנויים באופן שניכר שאינו בא לסתום את הפתח לעולם אין שום בעיה לבנות מדפים.

מקורות

בספר מילי דחסידותא [שחיבר בעל הדעת קדושים] על צוואת רבינו יהודה החסיד מבואר שאם סתם את הפתח ולא פרץ את הפצימים אין שום בעיה כך. וטעמו משום שאם לא פרץ את הפצימין, ניכר שאינו סותם את הפתח לעולם ולכן אין בזה חסרון, ולכן במקרה שסותם את הפתח עם מדפים סביר להניח שאינו בא לסתום את הפתח לעולם ולכן אין בזה שום בעיה.