עץ רימונים שמתפצל לשניים – האם למנות ערלה

א. יש לי עץ רימונים בחצר וראיתי שגזע הרימון מתחלק בתחתיתו לשני פיצולים, האם יש לחשוש ולמנות ערלה מעת יציאת הפיצול השני של העץ, ז"א האם יש לחשוש שעתה שני החלקים הם מעל הקרקע אך אולי היה בעבר שהפיצול השני של העץ יצא מתחת הקרקע ולכן נתחייב במנין עצמאי של עורלה, ורק עכשיו עקב ירידת מפלס הקרקע או הגבהת העץ זה נראה מעל פני השטח. ובקיצור בעקבות מה ששומעים על החששות בעורלה ברימונים, נחשוש שמא חלק מהעץ יצא מהאדמה לאחר נטיעת העץ, ולכן נמנה לו ערלה מחדש ויהיה אסור מספק לאכול את הפירות.
ב. האם רימון מוגדר בהלכה לדבר חריף?

תשובה:

א.      לא כל כך הבנתי את המצב, האם עד היום לא היה פיצול כלל? ורק כעת ראית אותו, והוא יוצא מעל פני הקרקע, אז מה החשש? הרי הוא מעל פני הקרקע! ואם עד היום לא הבחנת וכעת לאחר שנים לפתע אתה רואה פיצול עבה וגדול ושהוא מעל פני הקרקע, למה להחזיקו באיסור? האם שאר השטח אצלכם ירד, כלומר מיפלס האדמה ירד? מדוע להחזיק ולחשוש לאיסור. אכן יש בעיה של היצאים מתחת פני הקרקע ברימונים, אולם הם בד"כ נשארים תחת פני הקרקע, ויש אכן להורידם כל הזמן, אך אם יש פיצול לפניך, והוא מעל פני הקרקע, לאחזוקי איסורא לא מחזקינן.

ב.      רימון איננו נחשב דבר חריף.

שנה טובה ומבורכת