שימוש בטוסטר אובן חדש בלא ליבון

חיממתי בטעות אוכל בטוסטר אובן חדש שרק הטבלתי את המגש ולא הפעלתי על חום גבוה למשך שעה. מה דין האוכל והמגש? תודה רבה, רן

תשובה:
האוכל והמגש מעיקר הדין כשרים, ואינם צריכים ליבון כלל. (ויש שמחמירים ומכשירים כלים חדשים, אבל בדיעבד אם כבר בישל בו וודאי שאין לאסור את האוכל, ואם אתה רוצה להחמיר אתה יכול להכשיר את המגש).
מקורות:
יש כאילו שמחמירים להגעיל כלים חדשים מפני שהם חוששים שטחו את הכלי מבחוץ בשומן שאינו כשר, אמנם דעת הרבה פוסקים שזה לא צריך שום הכשרה בכלל, (ועיין בספר שולחן הלוי סימן כ"ד שהאריך בכמה סברות למה לא אינו צריך הכשרה, גם בגלל שהשומן פגום ונפסל לאכילה, ועוד משום שכמות השומן קטנה מאוד ותמיד יהיה בסיר שישים כנגדה, ועוד כמה טעמים עי"ש), ומעיקר הדין אין צורך בהגעלה, [ראה עוד בקובץ דרכי הוראה חלק י תשובת הגר"א וייס בזה על פי מחקר ממה נעשה החומר] ולכן גם מי שרוצה להדר ולהגעיל כלים חדשים פשוט שבדיעבד אין לאסור את האוכל שהתבשל בו.