תפילת ערבית בפלג המנחה ולאחריה תפילת מנחה

בס"ד
הבנתי כי יש בעיה בער"ש לקיים תפילת מנחה של חול בביכנ"ס שהציבור כבר ערכו קבלת שבת מבעוד יום. השאלה אם הדין האמור הוא דווקא ביחיד או שניתן לקיים שתי מניינים בזה אחר זה באותו ביהכנ"ס כאשר האחד מקבל שבת מבע"י ועורך תפילת ערבית בפלג, ולאחריו ציבור אחר המתפלל מנחה וערבית כסדרן?
תודה

תשובה:

כאשר מדובר על שני מנינים אין בעיה, רק כאשר מדובר על רוב הציבור שמתפלל תפילה לפני השקיעה, ומיעוט [שהוא פחות ממנין] לא התפלל עדיין, שהמיעוט נגרר אחר רוב הציבור ואסור להתפלל שם תפילת מנחה אלא יצא לחוץ ויתפלל שם.

יתירה מכך, אף אם באו לבית הכנסת ושמעו את הציבור הקודם אומר "ברכו" מותר לענות אחריהם, ומותרים להתפלל שוב תפילת מנחה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רסג סעיף יב וסעיף טו, קצות השולחן (סי' עז ס"ק ו).