אבילות וקבורה של אב שנתברר בסוף ימיו שאמו אינה יהודיה

לאחרונה נודע לי שיש ספק בדבר זהותה היהודית של אם אבי, אביו ששמו היה ישראל ע"ה גם קיים בו מצוות ברית מילה. מאחר ואבי חולה מאוד, מתבקשת השאלה, שאם יתברר (עניין שאנו עסוקים  בו כעת) שאכן אינה יהודיה, האם יש לזה השלכות לעניין הקבורה, או שאר דיני אוננות ואבלות. בכבוד רב

תשובה:

ראשית אברכך שתדעו רק שמחות ובשורות טובות.

לשאלתך, אכן יש השלכות על כל דיני האבלות, על פי הדין אין חיובי אבילות כלל באב גוי שנפטר, רק צריך לנהוג בו מקצת כבוד.

וכן קבורתו צריכה להיות במקום מיוחד, כי אין לקוברו עם יהודים יחד, אך ישנם בתי קברות שעשו מחיצה וקוברים שם אנשים כאלו שחיו ביהדות, דבר זה צריך לברר אצל החברות קדישא.

מקורות:

רמב"ם הלכות ממרים פ"ה הי"א שצריך לנהוג מקצת כבוד.

יש לציין שבמקרים מסויימים התירו הפוסקים לומר קדיש אחר אב גוי שנפטר.

מה שאין לקבור גוי עם יהודי, נתבאר בראשונים בגיטין דף סא,א (ר"ן וריטב"א שם), וכן פסק הבית יוסף סי' שס"ז.