אמירה של חיבה לפני הנישואין

שלום רב!
אני יוצא עם מישהי ועדיין לא הצעתי לה נישואין, אך הקשר מאוד רציני, עם הקפדה על שמירת נגיעה ואיסור ייחוד. האם מותר לי להגיד לה את המילים "אני אוהב אותך"? האם זה הלכה או חומרה? מתי כן מותר להגיד?

תשובה:

שלום לך.

בראשית דברי אני חייב להביע את הערכתי על עצם השאלה, וההקפדה על כל כללי ההלכה בדיני נגיעה ובדיני יחוד.

כך נאה וכך יאה למי שרוצה להקים בית יהודי שהשכינה תשרה בו.

לשאלתך:

אין איסור הלכתי לומר "אני אוהב אותך" התורה לא אסרה עלינו להביע את רגשותינו.

אולם, כל זוג שמצליח לשמור על המילים המיוחדות האלו לליל הכלולות בחדר היחוד, ועד אז מביעים אחד לשני את הרגשות במילים אחרות כגון אני מאד מעריך, מאד מוקיר, מתלהב, נהנה, וכדו', מצליח לשמר משהו מיוחד שאין לו תחליף ולהשקיע השקעה מיוחדת בזוגיות.

ואנסה גם להסביר את דברי, בתחילתו של קשר גם אם מרגישים רגשות חיוביים קשה מאד להגדיר זאת כ"אהבה" אלא שבנתונים הקיימים זה מה שנראה לזוג כ"אהבה" ובעצם להגיע למצב אמיתי של אהבה על בני הזוג לחיות יחד כנשואים כשכבר מכירים אחד גם את חסרונותיו האמיתיים של השני ומקבלים גם אותם ואפילו אוהבים אותם אז ניתן להגדיר את הקשר כאהבה. אולם שונה הוא יום הכלולות שאז נותן הקב"ה מתנה מיוחדת לבני הזוג ויוצר ביניהם רגשות של אהבה בכדי שהבית יושתת על רגשות נכונים ובדרך הנכונה, כל חתן וכל כלה מרגישים ביום הזה איזה שהוא רגש שהם לא חשו כלל בכל תקופת ההיכרות, וכשהם מביעים אז את המילים "אני אוהב/ת אותך" אם כבר השתמשו בעבר במילים אלו הרי שמילים אלו הופכות להיות חיוורות לעומת עוצמת הרגשות שהזוג חש, אולם אם הזוג מסכמים ביניהם לשמור על המילים המיוחדות האלו לזמן בו נרצה להביע את עוצמת הרגש שלנו אזי משמעותן של המילים נותנת ביטוי נכון להרגשה המיוחדת שמרגישים.

שיהיה לכם בהצלחה ובניין עדי עד.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התרגשתי לקרוא את דברי הרב
    הם באמת מבטאים מחשבות שמעסיקות אותי.
    אך שאלתי היא האם זה לא עניין אינדוידואלי לכל זוג?
    דהיינו, אם דווקא לזוג מסויים טוב בתקופת האירוסין להשתמש במילים שקצת יותר מקרבות כי נניח הבחורה יותר ביישנית וזה פותח אותה, או שיש תקופה קצרה בין הוורט לחתונה אז פתאום לנחות מריחוק מוחלט לקירבה מוחלטת זה יהיה דרמטי מידי..
    שאלתי היא האם זה דבר שהוא מוחלט תמיד עדיף או שפשוט כל אחד צריך להפעיל שיקול דעת?
    יישר כח גדול, האתר נפלא.