כרת במזיד ושוגג

שלום לכבוד הרב.
רציתי לדעת האם יש הבדל בין מי שנפל באיסור כרת ולא ידע שזה אסור. או אם ידע..
מחילה
ותודה מראש
שי

תשובה:

יש חילוק בין אם ידע שאז הוא נחשב ל"מזיד", לבין אם לא ידע שהדבר אסור ואז זה נקרא "שוגג".

בוידוי יום הכפורים אנו מבקשים מחילה מה' על "חטאים, עוונות, פשעים", חטא הוא השוגג, עוון הוא המזיד, ופושע הוא המורד.

לשלושתם יש תשובה, אך כמובן התשובה צריכה להיות לפי ערך החטא, וכפי שהחטא חמור יותר אף התשובה צריכה להיות כנה וחזקה יותר.