טבילה בחודש תשיעי והגומל לאחר ניתוח

שלום רב
אני בהריון בשבוע 36+ 3 ימים רציתי לדעת האם אני צריכה ללכת למקווה לפני הלידה
יש לי תאריך לשבוע 38 לניתוח קיסרי
השאלה השנייה האם אני צריכה לעשות בעזרת השם ברכת הגומל לאחר הניתוח .
תודה

תשובה:

א. רבים נהגו ללכת למקוה [אף כשהאשה טהורה] בתחילת חודש התשיעי כסגולה ללידה קלה, [ואף בתשעת הימים נהגו ללכת למקוה].

ב. לאחר שתתחזקי מהניתוח, יש לומר ברכת הגומל.

מקורות:

א. סגולות ישראל עמ' מ' אות ס"ו וספר רפאל המלאך אות מ', קובץ מבית לוי (בין המצרים עמ'  טז הערה ג).

ב. ראה כאן