להעיר לאשה על בזבוז כסף

שאלה:

שלום לכבוד הרב !!!!
ברצוני לדעת האם מותר לי להעיר לאישתי על כסף שהיא מבזבזת למרות שהיא לא עובדת ויודעת שהמצב לא הכי טוב

תשובה:

אל תהיה צודק תהיה חכם

השאלה במקרה הזה היא לא מותר או אסור, אלא כדאי או לא כדאי, וכמו שפעם אמרו בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם, כך בחיי הנישואין אל תחפש להיות הצודק כי זה לא יוביל אתכם למקומות טובים בחיים.

אולם בכל אופן כשהנך נמצא במצב כלכלי לא שפיר ואשתך לא מתחשבת ואפילו כהגדרתך "מבזבזת" ביכולתי להציע לך לקיים שיחה עם אשתך שיחה בה עליך להיות זהיר לא להיות במקום שמאשים אותה על חוסר התחשבות ולא מאשים אותה בבזבוז כספים שלא לצורך, אלא שיחה קרובה בה הינך מנסה ללמוד את צרכיה ולנסות להבין לעומק מה הצורך שלה בבזבוז כספים גם כשאין, יתכן וכך ראתה וחונכה בבית הוריה ששם לא ידעו מחסור ואם כן זה ההרגל שאין לי ספק שאם היא תהפוך להיות שותפה איתך בנשיאה בעול הבית היא תתחשב במקסימום, וזה תלוי גם בך עד כמה תצליח להפוך אותה לשותפה, ויתכן והבזבוזים שלה נובעים ממקום של חסרים רגשיים שהרבה אנשים מנסים לתת לעצמם פיצויים חומריים במקום הצרכים הרגשיים שחסרים, במצב זה מומלץ לכם לפנות לאיש או לאשת מקצוע מתאימים לנסות ולבדוק האם החסרים הרגשיים קשורים לחיי הנישואין ולקשר שלכם, או שמא מטען אישי שלה שהיא נושאת עוד מלפני הנישואין שמשפיע על חייכם המשותפים. אך זה ברור שאם תצליחו לפתור את הבעיה הרגשית תיפתר מאליה בעית הבזבוזים.

בכל אופן: שיהיה לכם בהצלחה.