קניות באתרים מסין EBAY וכד'

שאלה:

שלום,לעניין אתרי קניות בחו"ל וכדו יש הסכם שאם לא מגיע דבר דואר עד נניח חודשיים האתר מזכה בכסף חזרה. השאלה אם הגיע אחרי הזמן אחרי ההסכם באתר,מעל הזמן שסוכם בהסכם באתר. ואחרי שזיכו צריך להחזיר את סכום הקניה חזרה למוכר בכל זאת? לאחרונה קרה יותר ממקרה אחד עקב עיקובים בדואר.

תשובה:

שלום וברכה,

הזמנה מחו"ל שהתעכבה עקב שיבושים בדואר, דינו כחפץ אבוד. ואם בעל העסק שממנו הוזמן הנו יהודי, חל מצוות השבה וחייבים להחזיר לו את המוצר, או להחזיר את הכסף. במקרה שבעל העסק שממנו הוזמן הנם גויים, אסור להחזיר אבדה לגוי, ולכן אין להשיב. אמנם אם יש דואר עוכב והחברה תוכל לראות שהמשלוח הגיע ליעד, יש להשיב את האבדה מדין חילול השם.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אבידה ומציאה סימן רסו סעיף א:

אבדת העובד כוכבים מותרת, שנא' אבידת אחיך (דברים כב, ג). והמחזירה, הרי זה עובר עבירה, מפני שהוא מחזיק ידי עוברי עבירה. ואם החזירה לקדש את השם כדי שיפארו את ישראל וידעו שהם בעלי אמונה, הרי זה משובח. ובמקום שיש חילול השם, אבידתו אסורה וחייב להחזירה.