תודה על התשובה במעשר שני אך שאלתי גם על נטע רבעי כי בעל העץ אומר שנדמה לו שעברו כ5 שנים אך לא חילל מעולם נטע רבעי כי עתה זה פעם ראשונה שאוכל ולכן האם יש לפדות נטע רבעי או שפטור? תודה ותתברכו

תשובה:

הבנתי את השאלה, אבל "נדמה לו" זה לא מספיק… נכון… מה גם שכפי שכתבתי זה תלוי בחנטה וזה במיוחד בלימונים קשה להבחנה, לכן ודאי יש לפדות לכל הפחות מספק.