תאריך מדוייק לתפילת הקדיש ביום השנה.

שאלה:

אבי נפטר בכ"ז בטבת. ברצוני לדעת מתי בדיוק היא השבת בה אני אמור לומר קדיש בבית הכנסת. נא לציין תאריך. אודה על תשובתכם הדחופה.

תשובה:

שלום וברכה

שבת זו הקרובה – פרשת שמות כ"א בטבת היא השבת שלפני היארצייט שרגילים לעלות בה לתורה למפטיר ויש ניגשים פני העמוד לתפילת מוסף, ויש ענין גדול לומר את הקדיש שלאחר קבלת שבת. כמובן זה לא במקום הקדיש ביום הפטירה עצמו שיחול בכ"ז טבת, שאז אומרים קדיש בכל תפילות היום ועולים לקבר, ולומדים משניות לעילוי נשמתו ונותנים צדקה.

בשורות טובות.