פדיון הבן בגיל מבוגר

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול בעניין "מצות פדיון הבן " אני בכור במשפחה.. בעיקרון אני התחזקתי אם השנים אבל לא ממש זכור לי אם עשו לי את מצוות פדיון הבן שהייתי קטן .. כרגע אני כבר בגיל של מעל 30 שנים
האם עדיין צריך לעשות את המצווה ? ואם כן איך עושים אותה למי אני פונה אם הרב יוכל לעזור לי אני לא ממש יודע אשמח מאוד

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש חובה לפדות גם בגיל מבוגר, החובה הזו אינה פוקעת, אמנם אם יש לך ספק בדבר החיוב יש לעשות זאת ללא ברכה, תפנה לרב המקומי שיסדר לך כהן מיוחס שיבצע זאת איתך ללא שהות.

בהצלחה רבה ומזל טוב.