חרטה על הפלות

שאלה:

שלום כבוד הרב.. בעברי הרחוק עשיתי הפלות יזומות. כיום אני בת 39 אם חד הורית, ומתחרטת מעמקי נשמתי על ההפלות שעשיתי בעבר. זה לא נותן לי מנוח..כל הזמן במחשבותיי. האם יש כפרה על כך? אני כל חודש תורמת לאגודת אפרת, וכל שישי מביאה אוכל לקשישים..ואני באמת בחורה טובה..פשוט עשיתי טעויות. אני בת 39 חד הורית רווקה והפחד שלי שהעונש שלי על ההפלות הוא בכך שאני רווקה עדיין. אנא עזור לי..אני נורא מיוסרת מזה.

תשובה:

שלום רב,

אכן מה שאת עושה זה מצוין. אדם חייב לעשות שתובה שלמה על חטאים שעשה עד שיודע תעלומות יוכל להעיד עליו שלא ישוב עוד לחטא הזה לעולם כפי שכתב הרמב"ם בפ"ב מהלכות תשובה. וכך זה נראה שאת עושה. אגב, החרטה צריכה להיות גם על קיום יחסי אישות תוך כדי איסור נדה ואיסור זנות (שלא במסגרת נישואין).

הרבה הצלחה