הפלה וזוגיות

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב, אני בת 29
אני נמצאת בסיטואציה לא פשוטה, אני חייה עם בן זוגי במשך שנה וחצי.
לפני כשלושה חודשים התארסנו ולאחר כחודש התבשרנו על הריון, מאז התהפך עולמי.
בן הזוג שלי מתעקש לבצע הפלה ובמידה ולא אעשה לא הזוגיות שלנו תיגמר, אני מרגישה שזה הדבר הלא נכון לעשות ויודעת כי על פי ההלכה אין לבצע הפלה אך יודעת שברגע שלא אעשה את זה אאבד אותו והוא לא יהיה מוכן להישאר איתי בקשר.
אני מאוד מפחדת לגדל את הילדה לבד ללא אבא שלה.
מה הדבר הנכון לעשות? האם לבצע הפלה ולהמשיך עם הזוגיות או לוותר על הזוגיות ולהמשיך בהריון?
אודה לקבלת מענה.
תודה וערב טוב.

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום אסור לבצע הפלה. אדם צריך להיות שלם עם עצמו ועם מה שהוא עושה. ברגע שתקבלי החלטה נכונה וישרה ובאופן נחרץ, את תגלי שיש לך גם כוחות להתמודד עם הסיטואציה. אני לא יודע לומר לך לגבי הזוגיות שלכם. אם היא טובה או לא. אבל דבר אחד אני מרגיש שאוכל לומר לך אם הוא באמת מעמיד את הזוגיות הזו בהחלטה הזו, זה מבחן גם עבורך. כלומר, זה לא טוב לך גם בהמשך שתאלצי לקבל את רצונותיו תחת איום כזה או אחר. אז אדרבה. עדיף שיחתוך עכשיו ולא תכנסי למערבולות מסובכות יותר איתו. אני לא יודע מה הוא יודע על הפלות, אבל אם הוא לא יודע לכבד החלטות ערכיות שלך, גם ברמת איום כזה, אז באמת כדאי שיחפש אישה אחרת – פחות ערכית ממך.

מאחל לך המון הצלחה, אבל גם לא אוכל לסיים בלי להעיר את תשומת ליבך שעל פי ההלכה, אסור לקיים יחסי אישות שלא במסגרת נישואין.