הפלה בCMV

שאלה:

שלום רב
רציתי לדעת דעתכם לגבי אשה שבבדיקות שם בתחילת ההריון יצא לה CMV חיובי, ולא רק חיובי אלא שנדבקה בהריון (יותר סיכוי שהעובר ידבק) האם יש מצב שיכולה להפיל לפני מ' יום או אפי' אח"כ?

תשובה:

שבוע טוב,

במקרה כזה ודאי שאין היתר לבצע הפלה גם לא בתוך 40 יום הראשונים. אם האישה נדבקה בנגיף זה בתחילת הריונה, 60% שלא יעבור לעובר כלום. וגם אם יעבור לעובר, 80% שלא יקרה לו כלום. ורק כ10% שילקה  באופן קשה. כלומר, במקרה הזה עכשיו, הסיכוי שהעובר ילקה הוא נמוך ביותר, לכן ודאי שאין כל היתר.

אם תרצה להבין יותר או לבדוק האם במקרה הספציפי שלך יש יותר סיכוי שיעבור לעובר או לא, תוכל להתייעץ במכון פוע"ה עם הרב דב פופר הם המומחים בכל הנושאים הללו של גנטיקה, מחלות, סיכונים והכל בהתאם להלכה כמובן.

בהצלחה