לחתוך דבק רפואי בשבת

שאלה:

האם מותר בשבת לחתוך דבק רפואי ביד?תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לחתוך דבק רפואי בשבת, אלא באופנים שהתירו מלאכות לצורך חולה… כגון שזה חולי שיש בו סכנה או על ידי גוי.

מקורות:

בשו"ע בסי' שמ סעי' יג כתב שהדבר אסור משום מתקן כלי, ובאחרונים דנו מפני מה לא כתב שהאיסור הוא משום קורע? בשו"ע הרב שם סעי' יז כתב שאין קורע אלא בדבר העשוי מכמה חלקים כמו בד ארוג וכדומה, בביאור הלכה שם דן לומר שקורע זה רק באופן ששני החלקים נצרכים ולא רק אחד, אבל עכ"פ מתקן כלי יש כאן. ובודאי יש כאן גם קורע מדרבנן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כאשר אני הולך לבית כנסת בשבת ואני שם נעליים,הנעליים גורמות לי גירוי קל בכף הרגל בזמן ההליכה,וכדי למנוע את הגירוי אני שם את הדבק הרפואי בכף הרגל(פלסתר לא מחזיק מעמד),במצב כזה מותר לי לחתוך דבק רפואי בשבת?