זיווגים משמים?

שאלה:

שמעתי רב שאמר שהכל נקבע בראש השנה גם אם מישהו יתחתן או יתגרש וזה ממש לא נכון כי הבחירה היא בידיו של האדם זה לא נקבע. זה שה' יודע מה יקרה זה לא אומר שזה נקבע

תשובה:

אכן יש הבדל בענין זה בין מאורעות שקורים לאדם לבין דברים שבבחירתו, שבדרך כלל קשורים למצוות ולעבירות, אבל כוונת אותו רב היתה פשוטה, שבורא העולם קובע מתי לזמן לאדם את זיווגו המתאים לו, נכון שבידו להמנע מלהנשא, אבל ההזדמנות זה דבר שבא משמים. הנה, את למשל רוצה מאוד להנשא וזה מצויין, ומצפה לישועת ה' שישלח לך את הזיווג המתאים.

בעזרת ה' תזכי לכך בקרוב.