עבודת המידות – קנאה

שאלה:

איך ניתן להתגבר על קנאה? לא קנאה של צרות עין שאני לא רוצה שחבר שלי יצליח- אלא שאני רוצה שגם אני אגיע להישגים ואצליח כמותו. יהיו שיקראו לזה קנאת סופרים אבל כרגע זה יותר מתסכל ממדרבן

תשובה:

שלום ידידי,

הקנאה היא אכן אחת התכונות האנושיות החזקות, וברגע שהיא אינה מדרבנת היא אכן לא במקום… הדרך האמיתית היא לעבוד על האמונה בכך שכל אדם יש לו תפקיד ומקום ושעה ולפיו הוא מקבל תכונות מתאימות וכל מה שצריך, וכל אחד יש לו את הנקודה היחודית שלו שאין לאדם אחר ואף אחד לא יקח ממנו והכל מאיתו יתברך ואף אחד אחר לא לקח לך כלום, ומה שאין לך כנראה לא מתאים לך. כלומר עצם תפיסת האמונה היא זו שמאפשרת לאדם להיות יותר שמח בחלקו, בטוח בעצמו ובכלל.

בהצלחה לכולנו.