פודרה אבקתית בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, ישנה פודרה שמתאימה לשבת, שהיא אבקתית ויבשה ויורדת בהעברת היד. האם מישהי בעלת עור שמן יכולה להשתמש בה בשבת? השאלה היא בעצם, האם השומן הטבעי של העור שמדביק את הפודרה לעור בצורה יותר יסודית גורם לזה להיות אסור בשבת? תודה רבה וכל טוב!

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אכן ממש אסור, גם בלא הבעיה של שומן העור הרי נחלקו בכך פוסקי זמנינו ורבים מחמירם, אבל כאן נראה שהכל יודו לאיסור כי זה מתמרח.

מקורות:

בקצות השלחן סי’ קמו בדי השלחן ס”ק כ כתב שכאשר האבקה אינה נדבקת ממש היטב אין בכך משום צובע, אולם בשו”ת אגרות משה או”ח סי’ קיד החמיר בזה, וכן הובא בשמירת שבת כהלכתה מהדורה ישנה פי”ד הערה קנח בשם הגרש”ז אויערבך.