חובות לא הגיוניים לצורך מצוה

שאלה:

אני לא מבינה כתוב ששלוחי מצווה אינם ניזוקים אז איך שמעתי עכשיו על אחד שבנה בית כנסת בעיר שאין שם בית כנסת והוא נקלע לחובות של 7 מיליון????????????

תשובה:

שלוחי מצוה אינן ניזוקים הכוונה היא שכאשר אדם פועל בהגיון ובצורה שקולה לא ינזק מפגעים שונים המצויים בעולם הזה, אבל מי שלוקח חובות באופן חסר אחריות בלא שהוא יודע כיצד ישלם אותם, מעבר לאיסור שהוא עובר, שהרי יש בכך סרך גזילה לקחת הלוואה אם אין לך בסיס הגיוני להחזיר, גם אין הגיון שלא יקלע לאותו חוב.

אינני מכיר את הסיפור רק סתם כותב קו כללי.