לתרומות לחץ כאן

חתונה בספירת העומר

שאלה:

היי אשמח לדעת לגבי האפשרות להתחתן בחודש מאי היוצא על ספירת העומר. אני ובן זוגי ספרדים אך יש לי מוזמנים קרובים שהם תימנים והבנתי שגם אצלהם זה שונה. האם הם יוכלו להגיע לחתונה . תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כיון שלא ציינת תאריך עברי קשה לי להשיב במדוייק, הספרדים נוהגים להתחתן מיום לד בעומר. ואילך, כלומר כולל התאריך הנ”ל. באשכנזים יש הרבה שלא נוהגים להתחתן כל ימי העומר, מלבד יום ל”ג בעומר.

במידה ואתם מתחתנים לאחר ל"ד בעומר, בהיתר, יהיה מותר גם לשאר בני הקהילות להשתתף בשמחתכם.

בהצלחה רבה ומזל טוב!

מקורות:

ראה שו”ע או”ח תצב סעי’ ב’. שנוהגים שלא לישא אישה עד ל”ג בעומר.

ובט”ז סק”ב כתב שהמנהג שלא לישא כלל מפסח עד עצרת ורק לענין תספורת נוהגין היתר אחר ל”ג בעומר וביאר כי הטעם משום תלמידי ר”ע דפסקו למות בל”ג בעומר. ומכאן ואילך מותר. אולם בגלל גזירות תתנ”ו והגזירות של מסעי הצלב נוהגין אבילות אך ורק לענין נישואין גם לאחר ל”ג בעומר עד שבועות. ומנהג זה נתקבל היום בהרבה קהילות.

ועי’ בשו”ת אגרות משה (או”ח ח”א סי’ קנט) שביאר כי האיסור להתחתן בימי ספירת העומר הוא על החתן והכלה, ולא על שאר המשתתפים, ולכן הנוהגים אבלות בימים מסויימים מותר להם להשתתף בחתונה שהחתן והכלה אינם נוהגים אבלות, לדוגמא, מיום ל”ד בעומר שהספרדים נוהגים להתחתן בימים אלו, מותר לאשכנזים שאינם נוהגים להתחתן להשתתף בחתונתם.

עוד הוסיף שם באגר”מ (ד”ה והנה החת”ס) “ומשמע שאף בעבר ונשא (=באיסור) שרשאים הקרואים לשמח עמו דהא איתא בש”ע סעי’ א’ שאם קפץ וכנס שאין עונשין אותו ואם יהיה אסור לילך אל הסעודות ולשמחו אין לך עונש גדול מזה”. אולם בספר הליכות שלמה פסירת העומר (פי”א אות יט) גם כתב שמותר לאשכנזים להשתתף בחתונתם של ספרדים לאחר ל”ד בעומר, אולם בהערה 70 הובא בשם הגרש”ז אוירבך שאם בחור היה מתחתן בזמן האסור, ובדאי הוא לא היה מניח לחברים להשתתף בשמחתו. אבל לא ברור שזה מעיקר הדין, ואפשר שהנאמר הוא רק כדי לחדד את ההבדל בין נישואין באיסור לבין נישואין בזמן שלחתן והכלה מותר.

ויש לעיין האם יהיה מותר לשמוע מוזיקה, שהרי נוהגים שלא לשמוע מוזיקה בספירת העומר, אמנם בהשתתפות אשכנזי בחתונת ספרדי לאחר ל”ד לא הוזכר שיש בעיה עם המוזיקה, אבל אולי בכל זאת יש חילוק, בין זה לבין השתתפות בחתונה הנערכת באיסור במהלך ימי ספירת העומר.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל