לקבל קרוב שידון את הצדדים

שאלה:

לכבוד הרב אם אני מקבל על עצמי שקרובים שלי יהיו דינים וגם התובע מסכים האם מותר אשמח למקור

תשובה:

שלום וברכה,

יכולים שני הצדדים לקבל על עצמם שקרובים או פסולים ידונו אותם. אלא יכול אחד מהצדדים לחזור בו מהקניין ולבטל את הסכמתו שידונו אותם קרובים. ולכן יש לעשות קניין בין הצדדים שמקבלים על עצמם את הקרובים לדון, ואחר שנעשה קניין אין אפשרות חזרה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן כב שמבואר שניתן לקבל לדיין קרוב ופסול, ומבואר שם שיטות האם ומתי יכול להתחרט מהקבלת דיין, ולכו"ע אם היה קניין אין אפשרות חזרה.