לקבל יות ממה שמגיע בערכאות

שאלה:

שלום להרב שאלה: אנשים שמקבלים היתר ב"ד ללכת לערכאות לדון עם בעל דינו, ושם העורכי דינים טוענים בהגזמה כדי לקבל יותר ממה שמגיע או לפחות מה שמגיע לו, וכך שיטה אצל אנשים אלו, הרי שלא אומרים בדרך כלל שאם יקבל יותר ממה שהיה מקבל בדין תורה שצריך להחזיר, אבל נראה שכן הדבר שנתנו לו היתר לבוא לשם לדון היות שבעל דינו מסרב לבוא לבית דין אבל לא להרויח יותר ממה שניזק. האם יש טעם לומר כיון שנתנו יותר הריהו שלו? לא נראה מ"מ אשמח לקבל חוות דעת מכם על זה. ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר קיבל היתר לדון בבית דין, ונופל על התובע הוצאות כדי לדון בערכאות – הוצאות עו"ד והוצאות בית משפט – חייב הסרבן בהוצאות אלו, ולכן מותר לבקש מהעו"ד שיכניס תביעות שלא מעוגנים בהלכה, כדי להשלים את הפסדים שנעשו לו מחמת סרבנותו. אבל מעבר לכך נראה שאסור לתבוע.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סו"ס יד גבי חיוב סרבן בהוצאות של תביעה בערכאות