חוזה שמחייב את הצדדים לפנות לבית דין מסוים

שאלה:

שלום רב, אם חתמתי על הסכם למתן שירותים ובהסכם כתוב כי בית דין פלוני יהיה הבורר המוסכם במידה והצדדים יקלעו למחלוקת. נכון למועד זה אני חולק על גובה התשלום אותו אני אמור לשלם וקיבלתי זימון לאותו בורר מוסכם האם יש באפשרותי לפנות לבית דין אחר על אף שחתמתי על הסכם עם תנית בוררות לבית דין מוסכם ? לתושבתכם אודה

תשובה:

שלום וברכה,

חתימה על הסכם כל ויכוח יהיה בבית דין פלוני, נחשב שקיבלתם על עצמכם את אותו בית דין, ולא ניתן לחזור מהחתימה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן כב סעיף א שאם קיבלו קניין לדון אצל פסול – מועיל הקניין. וכל שכן אם קיבלו עליהם בית דין כשר שהקניין חל ומחייב.