שוכר רכב וירד דלק שלא נרשם במד דלק האם צריך להחזיר

שאלה:

שלום רציתי לברר אם יש צד היתר, להחזיר לחברת השכרה רכב באופן שהמיכל דלק איננו מלא עד הסוף אך המד מראה על מיכל מלא. (היינו שירד כמות דלק בכמות שעדיין לא ניכרת על המד)

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לדעת בזה את המציאות, אם לא מקפידים על החסרון המועט – שעליו המד לא מראה את חסרונו, לא צריך להחזיר. ואם זה חלק משמעותי ודרך להקפיד – שיחזירו כמו שהיה במיכל, ולא רק לפי המד של השעון, חייב להשיב. לכן צריך לעדכן בחברת השכרה בעת החזרת הרכב שהמד אכן אותו דבר, אבל במיכל יש מעט פחות.

בהצלחה.