שוכר שעזב תוך זמן תקופת השכירות

שאלה:

שלום חוזה שכירות לשנה בחוזה כתוב שהשוכר יכול לצאת אם מביא שוכר אחר במקומו לשביעות רצון המשכיר. השוכר אכן הביא שוכר אחר שחתם עם בעל הבית ברם יש פער של שבועיים בין יציאת השוכר הראשון לכניסת השוכר השני, האם השוכר הראשון חייב לשלם על התקופה הזאת למרות שכבר החזיר את הבית או שהבעלים סופג את זה

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר הראשון חייב לשלם עבור התקופה בו הייתה הדירה ריקה.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר שחתם חוזה לשנה, חייב השוכר לשלם עבור כל אותה השנה, גם אם הדירה נשארה ריקה. כאשר רוצה לצאת כתב השו"ע סימן ריב סעיף ז, שיכול להביא שוכר אחר תחתיו, ובלבד שיהיה אדם הגון. אך אם הדירה נשארה ריקה חייב הראשון לשלם על אותם הימים שהתנה לדור שם.