משכיר שמביא זרים לדירה כדי להשכירה לאחרים

שאלה:

שלום וברכה! אני רוצה לשאול שאלה שלא קשורה ל"לפנים משורת הדין" אלא ל"עיקר הדין": אני שוכר דירה שבחוזה השכירות כתוב ש: "למשכיר או לבאי כוחו שמורה הזכות לבקר בדירה בכל זמן ושעה סבירה תוך תאום מראש כדי לוודא קיום הוראות חוזה זה ע"י השוכר וזאת מבלי לגרוע מזכותו של המשכיר לבקר בדירה בכל מקרה בו ייגרם נזק לדירה ו/או תתעורר בעיה אחרת כלשהי המצריכה ביקור בדירה". אני צריך לפנות את הדירה בעוד חודש, האם במהלך החודש אני מחוייב לאפשר לשוכרים פוטנציאלים שהוא שולח לבוא ולראות את הדירה?

תשובה:

שלום וברכה,

הסעיף בחוזה מחייב את השוכר להכניס את המשכיר או את באי כוחו לדירה המושכרת. כמו כן גם אם לא היה נכתב סעיף כזה בחוזה, יכול המשכיר להכניס זרים לפני סיום החוזה, ולא יכול השוכר לעכב עליו. וצריך השוכר לאפשר למשכיר להכניס זרים כדי שיוכל להשכיר את הדירה לאחר צאתו של השוכר, ועל דעת כן הושכרה הדירה. אלא שבמקרה שאין סעיף כזה יכול השוכר לקבוע זמן מסוים בלבד לביקור זרים בדירה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברוך ה' כיוונתי לדעת תורה שלכם אני מאוד מודה לכם כך בדיוק עשיתי קבעתי שעות מסויימות בכל יום שבהם יוכלו להגיע לדירה.
    רק אם זה בסדר לשאול מה הם המקורות לכך או שזוהי פסיקתכם וזה בסדר גמור אם כן וגם את זה אני מקבל ומעריך מאוד!

  2. המקור לפסיקה הוא מהכתוב בחוזה, שמתנה שיוכל להיכנס. והפוסקים כתבו שיש זכות למשכיר להכניס זרים בזמנים ידועים כדי שיוכל להשכיר הלאה את הדירה.