משחק חבילה עוברת בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול האם מותר לשחק חבילה עוברת בשבת כלומר עוטפים מאכל כלשהו בעטיפות עיתונים וכו' ומעבירים את החבילה כך שכל אחד קורע את העטיפה הבאה האם זה מותר???

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאסור לשחק בחבילה עוברת בשבת. מה שהתירו לקרוע אריזה הוא משום שהיא טפלה לחפץ שבפנים וכמו קילוף פרי שמותר, אבל כאן העטיפה היא חלק מרכזי בכל הרעיון ויש בזה איסור גמור של קורע. זאת מלבד המנהג הנכון לכתחילה לפתוח את כל האריזות בערב שבת, כפי שעורר על כך בס' שמירת שבת כהלכתה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תלוי באיזו עטיפה מדובר, עלונים פירסומיים הם מוקצה בלי ספק, אבל למשל דפי עיתון שהופרדו לפני שבת, ואין בהם פרסומות אלא כתבות [עיתון דתי כשר כמובן, אחרת אסור להכניס הביתה…] אינו מוקצה.