פתח את ברז המים החמים בשבת – האם יסגור?

שאלה:

שלום לכבוד הרב, שאלה שרבים שואלים, האם בשבת כאשר אדם פותח את הברז ולא שם לב ופתח את הצד החם אבל תוך שניה ממש סוגר ופותח הצד הנכון יש בזה חילול שבת? או בטעות מהר כזה לא חל זמן לחלל שבת? ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הדין תלוי במידת חום המים שבדוד. כלומר, אם המים בדוד אינם חמים מאוד, בימי החורף שאין הרבה שמש, כיון שיש סיכוי סביר שאדרבה, כל ידי שיכנסו הרבה מים קרים לדוד ברצף המים כלל לא יתבשלו, גם הראשונים שנכנסו, עדיף כך לעשות, כי בכך הוא מונע את חילול השבת שנעשה בטעות. אבל אם המים בדוד חמים מאוד, בימי הקיץ אחרי כמה שעות שמש חזקה וכדומה, גם אם יכנסו עוד מים הם יתבשלו גם כן, ובמקרה כזה עדיף לסגור.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק א הערה קצט.