מה עושים כדי שעם ישראל יחזור בתשובה

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא ברצוני שתסבירו לי משהו שאנכי הקטן מתקשה בו ברוך ה היום יש כל כך הרבה תורה בעם ישראל צדיקים רבנים תלמידי חכמים עושי צדקות גומלי חסדים עובדי ה אם כך איך זה יכול להיות שעדין רוב עם ישראל מוגדרים כחילונים הרי ידוע שלימוד התורה וקיום המצוות ועבודת ה של כל יהודי ויהודי משפיעים לכלל עם ישראל אז איך זה יכול להיות האם בדורות שלפנינו המצב גם היה כך או יותר טוב או יותר גרוע האירו את עיני וזכו למצוות ומה צריך לעשות בכדי לקרב את ישראל לאביהם שבשמים חג פסח כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

נגעת בנקודה חשובה, ראשית אכן יש התעוררות עצומה לחזרה בתשובה, דבר שכלל לא היה קיים לפני 40 שנה! שנית, אם לא נרגיש טוב כל כך עם עצמנו, ונבין שלמרות שיש היום הרבה תורה עדיין יש לנו מה להשתפר, זה בודאי ישפיע עוד ועוד…

כל אחד בסביבתו הקרובה יעשה לריבוי כבוד שמים, ובעז"ה נראה בגאולה השלמה במהרה.