שאלה

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב מה מטעם להמתנה 6 שעות בין בשר לחלב ? והאם יש בחזה חילוקי מנהגים בין העדות או שזה 6 שעות לכולם ? והאם יש הבדל בין בשר עוף לבשר בהמה ובקר ? תודה על המענה כבוד הרב ופורים שמח

תשובה:

שלום וברכה

בראשונים כתבו שני טעמים לחיוב ההמתנה בין בשר לחלב, האחד הוא הבשר שנתקע בין השיניים, והשני הוא מחמת השומניות שנשארת בחיך כמה שעות לאחר האכילה. אכן יש מנהגים שונים בין העדות, בקהילות אשכנז היו שנהגו להמתין שלוש שעות והיו שאף המתינו רק שעה אחת, אבל בשאר הקהילות המתינו שש שעות, וכבר כתב הש"ך סי' פט ס"ק ח שכל מי שיש לו ריח תורה ימתין שש שעות, לכן גם רבים מבני אותם קהלות אשכנז כבר שינו מנהגם ומקפידים להמתין שש שעות. ואין הבדל בענין זה בין בשר לעוף.

ראה כאן עוד הרבה תשובות בענין זה.