שאל מסור חשמלי והפסיק לעבוד אחר עבודה רבה

שאלה:

אני בעל גמ"ח כלי עבודה, השאלתי מכשיר דיסק לחיתוך ברזל ובטון לחבר והוא השתמש בזה בצורה אינטנסיבית במשך כמה חודשים ואח"כ המכשיר הפסיק לעבוד, השאלה האם הוא חייב לשלם [הוא טוען 'מתה מחמת מלאכה'] וא"כ כמה , יש לציין שהמכשיר לא חדש אלא ישן, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם ההשאלה הייתה לתקופה ארוכה, והשואל השתמש בצורה סבירה, פטור השואל על המכשיר מדין מתה מחמת מלאכה.

אם ההשאלה הייתה מוגבלת לזמן ועבר זמן ההשאלה. או שהשואל השתמש בצורה חריגה – לא שימוש סביר – חייב השואל על המכשיר.

במקרה שהשואל חייב בתשלומים, יש לשום את ערכו של המכשיר הנוכחי. ואין השואל צריך לשלם מחיר של מכשיר חדש.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע  חו"מ סימן שמ. וסימן שמא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איך אני אמור לדעת אם השימוש היה סביר או לא? וחוץ מזה משהוא אמר לי שהוא צריך להשבע והיום לא משביעים אז הדין הוא שישילם שליש?

  2. אם הוא טוען שהוא השתמש בצורה סבירה אין סיבה לחייבו. היות ומחזיר את הכלי שבור, אין חיוב שבועת השומרים. בנוסף אם אתה מאמין לו אין חיוב שבועה ואין מקום לפשרה של שליש.