יום האישה הבינלאומי בראי היהדות

שאלה:

שלום,בדיוק היום חל ה- "חג" הנ"ל,ורצוני לשאול – האם שייך הנושא לעם היהודי,או שמא מדובר בשטויות שהמציאו אומות העולם?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין לזה קשר עם יהדות, שהרי זו סתם המצאה מודרנית, העם היהודי גם ממש לא נזקק לכך כיון שהאשה היא נזר הבית וכל המושג של כביכול נחיתות מעמדה של האשה הוא רק בקרב אומות העולם בעידן המודרני שלא מבינים את היופי בצניעותה ועדינותה של האשה, וסבורים באופן משונה ביותר שאם האשה אינה מבצעת את תפקידיו הטבעיים של הגבר, יש כאן נחיתות מסוימת, ולא מבינים שכל אדם גבר או אשה מקבל את הנתונים הטבעיים שלו מבורא העולם בהתאם לתפקידו בחיים, ואם ינהג לפי טבעו כך יצליח להגשים את עצמו ואת יעודו בעולם ברוחניות ובגשמיות כאחד. וכשם שלא הייתי מצפה מגבר לנהוג כאשה, כך אין לך דבר יותר מבוזה וגס מאשה שמאבדת את עוצמות הרגש האדירות שלה, עדינותה ונעימותה, כדי לנהוג בגבריות מטעמי שוויון.

לכן ביהדות הדבר הזה הוא חסר צורך, חוסנה הנפשי של האשה שעמד לנו בכל הדורות, בזכות נשים צדקניות נגאלו אבותינו ועוד ועוד, היא לסמל ודוגמא לגבורה יהודי, לחיי רוח אמיתיים, ולא צריך שום חיזוקים מאזנים…

שבת שלום