תשלום עבור שכירות של שמלת כלה קרועה

שאלה:

שכרנו שמלת כלה וביום החתונה הגיעה המשכירה עם השמלה כשהשמלה קרועה היות ולא היה שייך לחפש שמלה אחרת הכלה לבשה את השמלה והמלבישה הציעה שהכלה תבוא אליה לתיקון כלשהו אך זה לא היה שייך מפאת הזמן (6 שעות לפני החופה ובדיוק ביציאה לסיור של תמונות) היא טענה שזו בעיה שלנו היות והקרע היה כבר במדידות דבר שלא נכון היות וקרע כזה גדול מקדימה ודאי היה ניכר במדידות ויש גם תמונות מהמדידות שרואים שהשמלה שלימה השאלה האם חייבים להשלים את התשלום כאשר חצי מהתשלום שולם מראש (1500)ואם כן האם את כל התשלום או רק חלק כלשהו

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל אם הקרע היה בזמן המדידה או אחר המדידה. עצם העובדה שהכלה קיבלה שמלה עם פגם נחשב למקח טעות. ולכן גם אם השמלה הייתה קרועה בזמן המדידה וללא הובחן בשעת המדידה, נחשב שהמשכיר הביא חפץ פגום.

ולכן יש לקבוע מחיר של שמלת לה עם קרע, והשוכר אינו חייב לשלם מחיר מלא.

בהצלחה.

מקורות:

לוקח שגילה מום במקח והשתמש במקח נחשב שמחל על המום, ואיו יכול לדרוש ביטול מקח. כמבואר בשו"ע חו"מ סימן רלב סעיף ג.

אמנם אם הודיע למוכר על המום והראה שאינו מוחל, אין השימוש נחשב למחילה. כמו כן אם היה בזמן שלא ניתן לבטל את המקח, כמו במקרה הנ"ל שלא ניתן לבטל שמלת כלה ביום החופה, לא נחשב למחילה על המום. ולכן יש לשום מחדש את המחיר של השכרת שמלה עם קרע בלבד.