עניית אמן בברכת בונה ירושלים

שאלה:

מדוע מותר(או יותר נכון צריך) לענות אמן על ברכה שאני מברך באמצע ברכת המזון? אני מדבר על "וְתִבְנֶה יְרוּשָׁלַיִם עִירָךְ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ: בָּרוּךְ אַתָּה אֲדֹנָי, בּוֹנֵה יְרוּשָׁלָיִם. (ואומר בלחש: אָמֵן):" איך יתכן לענות על ברכה של עצמי אמן? ושאלה נוספת איך יתכן לענות אמן באמצע הברכה אם לא סיימתי עדיין?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה התשובה לשתי השאלות היא אחת… בברכה המסיימת רצף של ברכות ניתן לענות אמן, כך גם יש נוהגים בברכת שים שלום ועוד, גם כאן בונה ברחמיו ירושלים הוא סיום שלושת הברכות שהן מדאורייתא בברכת המזון, הברכה הרביעית ברכת הטוב והמיטיב היא ברכה דרבנן שנתקנה על הרוגי ביתר.

מקורות:

שו"ע סי' קפח סעי' א.