צירוף מחלל שבת לזימון

שאלה:

בס"ד
בעל תשובה , שאביו ע"ה , שאינו שומר שבת, אבל 'מוכן' לענות לזימון . האם מצטרף לזימון בשלשה ?

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי’ קצט ס”ק ב כתב שמי שרשע ועובר עבירות בפרהסיה לא מזמנים עליו. אולם כבר כתבו הפוסקים, ראה וזאת הברכה פרק יד בשם הגרש”ז אויערבך, שדין זה אמור רק ברשע להכעיס או מחלל שבת בפרהסיה, ואפילו במחלל שבת צידד להקל בתינוקות שנשבו כמו החילונים בזמנינו, ורק מי ששנה ופירש בכלל דין זה. כך שאם מדובר באדם שמאמין ורואה עצמו כאדם דתי במידה מסוימת אלא שאינו מקפיד על כללי הדינים בתמימותו וכדומה, יש לצרפו לזימון בלי חשש.