מים אחרונים מבקבוק שתייה – מותר??

שאלה:

האם מותר לעשות מים אחרונים מבקבוק שתיה שאח"כ ממשיכים לשתות ממנו ???

תשובה:

שלום וברכה

מותר. כמובן אם מדובר במים מינרלים וכדומה יש את החשש של בל תשחית כיון שהם יקרים וחשובים יותר ממי ברז, ואין ליטול בהם אלא אם אין לו מים אחרים, ראה אריכות בזה מדברי הפוסקים בס' פסקי תשובות סי' קפא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן יש שנהגו להמנע מלשתות מים אלו משום שקשה לשכחה, ראה הגהות יעב"ץ הוריות יג ב על פי הגמרא שם, וכן הורה באור לציון ח"ב סי' מו, וראה תשובות והנהגות ח"ב סי' קיד שיש בהם אחיזת חיצונים ופוגע בטהרת נפש השותה, לכן אף שמעיקר הדין אין איסור כדאי להחמיר למזוג לכוס קודם.