דיני קדימה בשכירות דירה

שאלה:

שלום רב.
אדם שבא לראות דירה לשכירות וחיכה לבת שלו שתגיע. ובינתיים בא אדם נוסף והקדים אותו ורוצה לסגור עם הבעל הבית. האם יש דין קדימה לזה שהגיע ראשון? ומה הדין כשבבית השכור לא נמצא בעל הבית אלא השוכר? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הראשון סגר עם הבעל הדירה, וסיכמו על מחי, ועל כל תנאי השכירות, וחסר חתימה על החוזה בלבד, אסור לשני לקפוץ ולשכור את הדירה, כדין עני המהפך בחררה. אבל אם לא היה הסכם בע"פ, אין עדיפות ראשון על השני, ומותר לשני לשכור את הדירה. אין הבדל אם בעה"ב גר בדירה או לא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רלז.