בסד
ברכתי על תה עם דבש וגיליתי שחסר דבש האם מותר לי להוסיף או שהברכה לא חלה על הדבש הנוסף

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני זו עשויה להיות בעיה, כיון שלא היה בדעתך לאכול עוד דבש [ואף שהוא טפל לתה, הרי כבר מוכח ברמ"א בסי' ריב שהטפל נפטר בברכת העיקר רק בגלל שהברכה של העיקר חלה עליו ולא בגלל שהוא פטור מברכה], אלא שכיום שרגילים להגרר מאכילה לאכילה כל עוד אתה שותה מונח בזה שאלי תרצה לשתות או לאכול עוד דברים ואין צורך לברך.