דמי שכירות לאחר שהזוג נפרד !

שאלה:

שלום עליכם!
ישנם זוג דיירים שהשכירו חדר ושילמו בזמן, עכשיו הם נפרדו. מה הדין לגבי המשך השכירות האם הוא (זה שנשאר הדייר) צריך לשלם את אותו התשלום בפועל? או שצריך לשלם דמי שכירות מופחתים? עקב כך שאולי לא יכול לשלם את מלא השכירות בפועל. אבקש את עזרתכם ומה המקור לכך.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אחד מבני הזג ממשיך לגור בבית, חייב לשלם את מלוא השכירות, ולא מפחיתים מדמי השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע ח"מ סימן שלד סעיף א הביא הרמ"א מחלוקת בשכר ששכר בית ומת תוך תקופת השכירות, האם בטלה השכירות או לא. ולכן אם מחמת הפירוד של בני הזוג היו נאלצים שניהם לעזוב את הדירה, יש מחלוקת האם חוזה השכירות בטל, כיון שגירושין נחשב לאונס. אבל במקרה הנ"ל שאחד ממשיך לדור, לכו"ע החוזה ממשיך, וחייב לשלם את מלוא המחיר.