מה הטעם של מצות פרה אדומה?

שאלה:

מה הטעם של מצוות פרה אדומה? האם אפשר להבין בשכל?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכוונתך להעיר מה שכבר נכתב בספרים, שלא מדוייק לומר שנשלל מאיתנו כל הסבר במצוה זו, שהרי כתוב במדרש שהוא כפרה על חטא העגל – תבוא האם ותקנח צואת בנה, ואף שטעם זה אינו ממצה הרי בכל המצוות אנחנו לא מבינים את העומק הנסתר, וכי אנחנו יודעים למה דוקא לולב ולא עץ ארז וכו'?! טעם הוא תמיד מלשון "טעימה קלה על קצה הלשון". מה שנסתר בפרה אדומה הוא הסתירה הפנימית, שהיא מטהרת את הטמאים ומטמאת את הטהורים, הכהן המטהר בה חייב לקיים הליך טהרה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני חושב שכל אדם צנוע מבין זאת… בודאי ביחס לענינים הרוחניים שאנחנו יודעים שאנחנו בעולם הכי נמוך שיש מהבחינה הזו ויש מעלינו גבוה מעל גבוה.