אשת כהן שנאנסה

שאלה:

שלום.
בעקבות כמה פסקי הלכה שקראתי על אשת כהן שנאנסה ונאסרה על בעלה. אשמח לדעת האם יש דרך בה אשה לא נאסרת על בעלה. למשל אם לא תספר על כך לאף אחד. או שאף אדם בעולם לא ידע.
בעלי ואני מאד חוששים כעת ומעוניינים לדעת האם יש מה לעשות על מנת לא להגיע למצב זה מעבר כמובן להשתדלות הרבה שלא להימצא במקומות מסוכנים ולהצטייד באמצעי הגנה.
אשמח לתשובתכם. תודה!

תשובה:

שלום רב,

אני לא כ"כ מבין את החששות שלכם. בעז"ה לא יקרה דבר. אישה שלא נמצאת במקומות מפוקפקים וכד', כמעט שלא קורה לה אירועים כאלה. וגם כאשר אלו יקרו חלילה אם האישה תתנגד גם אם ההגדרה המשפטית היא אונס, לא ברור כלל שבסיטואציה כזו ניתן לאסור את האישה באופן ודאי. וכל עוד יהיה ספק זה ודאי מקל יותר משום שאז נוכל לומר שהאישה עומדת בחזקת היתר לבעלה. כלומר, האישה צריכה להיזהר באופן הסביר והנורמלי שלא להגיע לאירועים מסוג אלו. מעבר לזה באמת שאין צורך לחשוש, אי אפשר לחיות בפחד כל הימים. וכי ראית אדם שחי בפחד תמידי מוחשי שמא יירצח ל"ע בידי בני עוולה?!