אני לא בתולה – האם אני מותרת לכהן?

שאלה:

שלום וברכה,
לצערי אני לא בתולה, ושכבתי רק עם גבר אחד שהוא יהודי האם אני יכולה להנשא לכהן?

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה להינשא לכהן.

כאשר האישה נבעלה במקום שיש רוב כשרים (כאן בארץ יש רוב כשרים) וגם היא אומרת שנבעלה רק לכשר האישה מותרת לכהן גם אם היינו יודעים על כך שהיא אינה בתולה לא ממנה. (לדוגמא, אילו היו רואים אותך בהיריון או עם ילד וכד') גם אז היית מותרת לכהן. כמבואר בסוגיה בכתובות יד,א ובשו"ע אבה"ע סוף סי' ו'.

אמנם לשיטת הרמב"ם שהובא שם אינה מותרת אא"כ נבעלה בקרונות (כאשר אין שם אפשרות לקבוע). מ"מ להלכה נוקטים כשיטת הטור, כפי שכתב החזו"א באבה"ע סי' א' שמאחר שמעיקר הדין אין חשש, והחשש נובע רק משום מעלת יוחסין מדרבנן, לכן במחלוקת יש להקל כשיטת הטור. בנוסף, יש לומר שבנידון דידן גם לשיטת הרמב"ם אין כל חשש והאישה מותרת לכהן, משום שהיא נאמנת לומר לכשר נבעלתי ולא לפסול במיגו שהיתה טוענת שלא נבעלה כלל. ומניסוח השאלה נראה שבהחלט יש מקום למיגו כזה בנידון דידן.