מצוות לווית המת או להיות עם הילדים

שאלה:

שלום רב!!
לצערי נפטרה אישה בעירנו ל"ע והתלבטתי האם כדאי שאלך ללוויה כי בכל יום אני אומרת בשחרית אלו דברים שאין להם שיעור…או שעדיף להישאר עם הילדים הקטנים בבית???

תשובה:

שלום וברכה

ברור שעיקר תפקידה של אשה צעירה אם לילדים רכים, להיות להם לאמא טובה, אם יש לך אפםשרות נוחה ונעימה להם ולך להשאיר אותם אצל מישהי שיהיה להם טוב, למה לא, אבל אם זה לא יהיה נוח וירגישו בחסרונך, כרגע התפקיד שלך איתם וכמה שיותר.

רוב נחת ושמחות.