זמזם הרטבת לילה בשבת

שאלה:

מכשיר זמזם למניעת הרטבת לילה. הזמזם מזהה רטיבות ומתחיל לצלצל. הילד צריך להפריד את הזמזמם מהחוט כשהוא מתעורר. ישנו מצב שבת שבו הזמזום לא רציף וניתן לנתק בין הצלצולים. מה דעת הרב ניתן להשתמש בשבת במכשיר זה? ניתן לכתחילה לשים מכשיר שיזמזם בוודאות בזמן שיזהה שתן?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בזמזם רציף ודאי אסור בשבת, לגבי זמזם שבת צריך לדעת כיצד הוא פועל, איננימכיר את המכשיר, הייתי מציע לך לפנות לגוף שמכשיר זאת או להפנות אותנו, אני מניח שמצויין לך על האריזה, או במקביל למשמרת השבת תמצא אותם באתר שלהם.