אופן חלוקת העליות בשבת בראשית

שאלה:

שלום וברכה
אנו נוהגים בפרשת בראשית לקרא לכל עולה קריאה של יום בריאה, (אנו נוהגים בבית הכנסת לפי פסקיו של הרב מרן עובדיה יוסף זצ"ל)
א. האם זה מנהג ירושלים ומנהג שנהג מרן רבינו הרב עובדיה יוסף זצ"ל ?
ב. אם כן, הפרשה "ויכולו" קוראים לעולה השישי או לעולה השביעי.
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה

מנהג זה אכן מופיע בס' ארץ חיים (סיתהון, סי' קלח) ובס' מנהגי ארץ ישראל זקש עמ' 17 הוא מופיע כמנהג צפת, וכנראה נהגו בו בחלק מקהילות הספרדים בארץ ישראל בשנים קדמוניות, והנימוק שהביאו, הוא שמשם ואיל אין מקום שניתן להפסיק בו בדבר טוב [נימוק קצת תמוה, שכן יש אפשרויות כאלו]. בדומה לכך היה מנהג בקהילות אשכנז להעלות שלושה קרואים ראשונים במעשה בראשית, מחמת חשיבותם של פסוקים אלו, ראה ס' נוהג כצאן יוסף. עכ"פ לפי מנהג צפת הנ"ל השישי קורא עד אלא תולדות השמים והארץ, והשביעי משם עד סוף הפרשה. לא ידוע לי שכך נהגו בירושלים ואף לא שכך נהג הגר"ע יוסף, אבל כך היה מנהג צפת, ומעניין לברר אם יש עוד היום שם בתי כנסת שנוהגים בכך…

יום נעים וחורף בריא.