טחינה עם לימון במקום לא כשר

שאלה:

שלום
האם מותר לי אצל אחי שלא שומר כשרות ומחלל שבת אבל לא מכניס דברים לא כשרים לביתו, מותר לאכול טחינה ביתית שהוסיפו לה מים ולימון סחוט ?
תודה

תשובה:

אם יש לך ספק על כשרות הלימון ואתה לא יודע היכן נקנה, יש לחשוש לערלה ומעשרות, אני מדגיש את הלימון בכוונה כיון שהחשש בו נראה לי משמעותי יותר מאשר בטחינה שבמדינת ישראל בדרך כלל כשרה בחנויות.

לאכול אצל אדם שאינו נאמן על הכשרות זו תמיד בעיה.

אגב, באופן כללי כדאי תמיד לצרוך אוכל רק מכשרות מהודרת ואני משוכנע שעל כך הוא אינו מקפיד…

חג שמח.